Una vegada més, les parròquies dels Ports vam organitzar les nostres colònies a la casa que la diòcesi de Barbastro-Monzón té al santuari de la Mare de Déu de Bruis, municipi de Palo, Valle de la Fueva, comarca del Sobrarbe. Vam estar entre els passats dies 24 a 30 de juny.

Els 60 participants, entre xiquets, monitors i gent de la cuina vam poder xalar, reflexionar, pregar, conèixer l’entorn i la natura a la zona dels Aigualluts-Aneto. Està clar que al que més temps vam dedicar va ser a divertir-nos, però, per la nostra vida, ens han quedat unes idees clares:

  • Hem d’estar molt atents a les necessitats dels altres i procurar que tots les puguin tindre cobertes.
  • Vigilar per la nostra coherència de vida. Saber escoltar quan se’ns diu: «tinc gana»; «necessito feina»; «fes-me un favor»; «necessito ajuda»; «no hi ha dret»; «cal justícia»; «no puc més»; «no tinc diners per pagar els medicaments»; «no em trobo bé»; «m’he quedat sense casa». Sí, saber escoltar i saber actuar!
  • Prestar atenció a la petjada que deixem o podem deixar, tant en les altres persones com en la natura. És molt important que sempre deixem empremtes bones i aprenguem a esborrar les roïnes.

Ara és el moment d’actuar en conseqüència tot recordant el que hem après allà.

Pura i Eduard

La voz de la iglesia