Dels dies 13 al 15 d’octubre va tenir lloc a Madrid la 52a Trobada anual de Rectors i formadors de Seminaris Majors, organitzada per la Comissió Episcopal per al Clergat i els Seminaris de la CEE. La trobada fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, President de la Comissió i Mons. Jesús Vidal Vicepresident i hi van assistir Mons. Salvador Cristau i els Rectors de Seminaris en un gran nombre.

El primer dia de la Jornada, divendres 13, després de la pregària inicial i la benvinguda als assistents, el P. Adrián López Galindo S.I., Director de l’Escola de Formadors de Salamanca, va oferir una ponència sobre la “Maduresa en els candidats al sacerdoci. Algunes idees bàsiques per al seu desenvolupament”.

El dissabte dia 14, es va dur a terme una Taula rodona de presentació de tres models de formació humana en diferents seminaris i, una ponència de la Dra. Montserrat Lafuente sobre temes de maduresa afectiva. I a la tarda, reunions de grups i per Províncies eclesiàstiques, i a la nit un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula-documental “Libres” dirigit per Santos Blanco, amb la presència del guionista Javier Lorenzo, que es prestà a contestar totes les preguntes que se li van fer.

El diumenge dia 15 es van exposar diferents temes referents a la Comissió: la presentació de l’aplicació per a la recollida de dades estadístiques, de l’Oficina de transparència de la CEE per part de la Sra. Ester Martín, i una informació sobre un futur Curs de síntesi bíblica i pelegrinatge a Terra Santa per als seminaristes al mes de juliol.