Organitzada per Càritas Diocesana de Vic i coordinada per la Comissió de Voluntariat i Formació de Càritas Catalunya ha abordat temes d’actualitat com la intel·ligència artificial, la nova reglamentació d’estrangeria o la gestió de conflictes, entre d’altres.

Dimecres 25 d’octubre ha tingut lloc la V Escola de Formació de Càritas Catalunya al Seminari de Vic. 150 professionals – entre voluntaris i contractats – han participat activament de la jornada formativa anual que aplega les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya.

L’objectiu d’aquesta Escola de Formació és promoure una formació continuada de les persones que formen part dels equips de les Càritas catalanes respecte diferents temes d’actualitat com ara la intel·ligència artificial, la dimensió comunitària de l’acció social de Càritas, les novetats del Reglament d’Estrangeria, les bones pràctiques en l’acollida i l’acompanyament a les persones més necessitades, l’art d’acompanyar i acompanyar-nos o la gestió de conflictes i la comunicació assertiva.

L’acte de benvinguda ha estat presidit per mossèn Ramon Donada, delegat episcopal de Càritas Diocesana de Vic, que ha estat acompanyat pel president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, i per Ramon Martínez, director de Càritas Diocesana de Vic.

Ramon Martínez s’ha adreçat als presents manifestant la satisfacció de Càritas Diocesana de Vic per l’organització d’aquesta nova edició de l’Escola Formació de Càritas Catalunya. En la seva intervenció ha fet referència a la història de la comarca – Ausa – de la ciutat i del Seminari de Vic com a centre cultural i de formació durant anys.

El president de Càritas Catalunya ha agraït a la direcció de Càritas Diocesana de Vic i a la Comissió de Voluntariat i Formació de Càritas Catalunya el seu esforç i dedicació que ha donat el seus fruits al llarg de la jornada.

També ha destacat especialment el fet que l’organització d’aquesta edició s’hagi fet a la ciutat de Vic en la línia d’afavorir la participació dels territoris diocesans.

Al seu torn, mossèn Ramon Donada, delegat episcopal de Càritas Diocesana de Vic ha transmès la salutació i l’agraïment del bisbe de Vic, monsenyor Romà Casanova, fent èmfasi en el compromís i el servei de tots els qui formen part de Càritas, així com en la importància de disposar d’aquests espais de reflexió i comunió.

Tot seguit ha tingut lloc la taula rodona “Els valors que ens uneixen”, moderada pel filòsof  i teòleg Joan Ordi amb les aportacions de Raquel Avilès de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Teresa Beatriu de Càritas Diocesana de Lleida i Maria Serra de Càritas Interparroquial de Sabadell.

Aquesta jornada s’emmarca en el Pla de Formació de la Confederación de Cáritas Española que anualment organitza l’Escuela de Primavera, l’Escuela de Verano i l’Escuela de la Caridad.