Dimarts 9 de juliol, a l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, es va fer públic l’Instrumentum laboris (IL) per a la Segona Sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, que tindrà lloc del 2 al 27 d’octubre de 2024. “Com ser una Església sinodal missionera” és el títol que encapçala aquest nou document, que està en continuïtat amb tot el procés sinodal iniciat el 2021.

Oferim la versió catalana de l’Instrumentum laboris (IL) per a la Segona Sessió de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode dels Bisbes, així com les preguntes freqüents sobre l’Instrumentum laboris.

Estructura de l’Instrumentum Laboris

Les primeres pàgines d’aquest Instrumentum Laboris repassen, com a introducció, el camí recorregut fins ara. Després hi ha un apartat dedicat als Fonaments de la comprensió de la sinodalitat, que torna a proposar la consciència madurada al llarg de l’itinerari i establerta per la Primera Sessió.

Després, inclou tres parts estretament entrellaçades, que il·luminen la vida sinodal missionera de l’Església des de perspectives diverses. La primera, des de la perspectiva de les Relacions amb el Senyor, entre els germans i germanes i entre les Esglésies. La segona, des de la perspectiva dels Itineraris que donen suport i nodreixen el dinamisme de les relacions. I la tercera, des de la perspectiva dels Llocs que, contra la temptació d’un universalisme abstracte, parlen de la realitat dels contextos en què s’encarnen les relacions, amb la seva varietat, pluralitat i interconnexió, i amb el seu arrelament en el fonament que neix de la professió de fe, segons s’explica a la introducció.

El document es clou amb una conclusió sobre l’Església sinodal en el món.