La Comissió Permanent ha celebrat la seva 268a reunió els dies 26 i 27 de setembre a la seu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), a Madrid.

Congrés de Vocacions, 7-9 de febrer de 2025

Un dels temes de l’ordre del dia ha estat el Congrés Nacional de Vocacions “Per a qui sóc? Assemblea de cridats a la missió”, que se celebrarà a Madrid del 7 al 9 de febrer. Amb aquesta trobada, la CEE tanca el cicle del Pla pastoral 2021-2025.

El president de la CEE, Mons. Luis Argüello, com a responsable del Servei de Pastoral Vocacional, ha avançat algunes dades sobre la preparació d’aquest Congrés que vol ser una “gran festa” de l’Església per a fer viu en el Poble de Déu el desig i la necessitat de les vocacions. Una invitació a descobrir el valor de cada vocació i a promoure “l’espiritualitat de la vocació”.

Per a la participació al Congrés, s’han assignat una sèrie de places per diòcesi. També es comptarà amb la presència de la vida consagrada, els moviments i les associacions d’àmbit nacional. En total, uns 3.500 participants es trobaran aquests dies al pavelló Madrid Arena i al pavelló Satèl·lit, a la Casa de Camp de Madrid.

A la pàgina web del Congrés (https://paraquiensoy.com/) es van actualitzant els materials del Congrés i ja estan disponibles els recursos que s’ofereixen per a aquests mesos previs de preparació: el document de treball i quatre fitxes per al discerniment.

Celebració ecumènica en ocasió del 1.700 aniversari del Concili de Nicea

La Comissió Permanent ha aprovat la proposta de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe d’organitzar una celebració ecumènica en ocasió del 1.700 aniversari del Concili de Nicea. Aquesta celebració, basada en el Credo, tindrà lloc el novembre del 2025.

També ha aprovat la publicació d’una Nota d’aquesta mateixa Comissió sobre la “sanació intergeneracional”.

Setmana del Matrimoni

El director del secretariat de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida, Miguel Garrigós, i el director del secretariat de la Comissió Episcopal per a les Comunicacions Socials, José Gabriel Vera, han presentat el balanç de la campanya de comunicació, enfocada especialment a les xarxes socials, amb motiu de la Setmana del Matrimoni 2024. L’objectiu d’aquesta Setmana, que per tercer any consecutiu es va celebrar durant la setmana de St. Valentí, del 14 al 19 de febrer, és visibilitzar la grandesa i dignitat del matrimoni cristià i mostrar a la societat la seva bellesa.

A més, la Comissió Permanent, a petició de la Subcomissió Episcopal per a la Família i la Defensa de la Vida, ha renovat el pressupost per a la campanya de comunicació del proper any i ha acordat que aquesta Setmana del Matrimoni sigui una campanya ordinària de l’Església, al mes de febrer.

Altres temes de l’ordre del dia

També ha intervingut el president de l’Òrgan de Compliment Normatiu, Alfredo Dagnino, per presentar la primera fase de la feina que, seguint el calendari previst, ja ha conclòs sobre el sistema de Compliance per a la Conferència Episcopal Espanyola, que va ser aprovat a l’Assemblea Plenària de novembre de 2022.

Els bisbes de la Comissió Permanent han rebut informació sobre l’estat actual d’Abside Media (TRECE i COPE), sobre l’Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME) i sobre la Confederació Catòlica Nacional de Pares de Família i Pares d’Alumnes (CONCAPA), després del seu relleu a la presidència.

En el capítol econòmic, han revisat, per al seu pas a la Plenària de novembre, la proposta de constitució i distribució del Fons Comú Interdiocesà per a l’any 2025 i els pressupostos, per a aquest mateix any, de la CEE i dels organismes que en depenen.

Com és habitual, la Permanent ha aprovat l’ordre del dia de la propera Assemblea Plenària i diferents nomenaments; a més, ha tractat diferents temes de seguiment.

Nomenaments:

Cecilia Ruiloba Castelazo, laica consagrada del Regnum Christi, com a directora del secretariat de la Subcomissió Episcopal per a les Universitats i Cultura.

Luis Miguel Rojo Septién, CM, sacerdot de la congregació de la Missió (St. Vicenç de Paül), com a delegat de Càritas Espanyola.

José Cristóbal Moreno García, sacerdot de la diòcesi d’Oriola-Alacant, com a consiliari nacional de la Federació de l’Apostolat de la Divina Misericòrdia a Espanya.

José Ruiz Pérez, laic de la diòcesi d’Albacete, com a president de la Federació de l’Apostolat de la Divina Misericòrdia a Espanya.

Marta Ventura Arasanz, laica de l’arxidiòcesi de Barcelona, ​​com a presidenta nacional de la Federació Espanyola d’Hospitalitats de Nostra Senyora de Lourdes.

Jorge López Martínez, sacerdot de l’arxidiòcesi de Burgos, com a assessor eclesiàstic de l’Obra de Cooperació Apostòlica Seglar Hispano Americana (OCASHA).