Tot just començada la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya, Càritas Catalunya fa públiques les seves propostes per als partits polítics que concorren a aquestes eleccions vitals per al futur de Catalunya.

Amb el lema “No és ciència-ficció, és un futur just”, Càritas Catalunya vol remarcar que un futur és possible si posem les persones més vulnerables al centre de l’agenda política. Aquest és el compromís de Càritas Catalunya amb la realitat que acompanya i que veu, i considera que és el que hauria de guiar els càrrecs electes i el nou govern que surti de les eleccions.

Les peticions que efectua Càritas Catalunya se sintetitzen en deu propostes:

  1. El dret a la bona administració i a la protecció social
  2. L’accés i manteniment de l’habitatge digne
  3. La dignificació de les persones sense llar i en situació d’exclusió residencial
  4. L’actualització de la Cartera de Serveis Socials
  5. La modificació de la llei de la renda garantida de ciutadania (RGC) i el traspàs de l’ingrés mínim vital (IMV)
  6. La posada en marxa de plans d’ocupació i formació flexibles i que permetin la regularització
  7. L’agilitació de l’emissió de tots els informes d’estrangeria i la millora dels tràmits
  8. La protecció efectiva de la infància en situació d’exclusió social
  9. La garantia del dret a l’alimentació
  10. L’avenç ferm en les lleis d’enfortiment del tercer sector social

També, atesa la complexa situació mundial, per poder pensar en aquest futur, entre d’altres, no podem oblidar la transició ecològica. Cal transformar les polítiques públiques per posar fi a polítiques que afavoreixen les riqueses escandaloses i les condicions de degradació contràries a la justícia i la pau. Cal una transició ràpida i equitativa per desterrar els combustibles fòssils, frenar l’escalfament global i acabar amb la injustícia envers els pobres i les generacions futures.

Càritas Catalunya

Càritas Catalunya es va constituir al 1992 i és l’ens de coordinació de les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya: CD Barcelona, CD Girona, CD Lleida, CD Sant Feliu de Llobregat, CD Solsona, CD Tarragona, CD Terrassa, CD Tortosa, CD Urgell i CD Vic.

Anualment, atén més de 200.000 persones arreu de Catalunya, amb una inversió de més de 50 milions d’euros. La seva acció és possibles gràcies a la col·laboració de més de 12.000 persones voluntàries.

 

Font: Càritas Catalunya